Jag har aldrig varit i Hiroshima förut så det var kul att komma dit! Första dagen besökte vi the Peace Park och the Peace Memorial Museum, så ‘kul’ är väl kanske inte riktigt rätt ord för att beskriva den upplevelsen… Gripande och omskakande kanske passar bättre.

Jag var ju i Nagasaki i somras och besökte deras motsvarighet, med Gustav och Amanda, så det var inte första gången jag slogs av hur totalt galna dessa händelser är… men man vänjer sig inte! Helt ofattbart hur städer och dess invånare utplånades på bara ett ögonblick! Mest verkligt blir det när man lyssnar till överlevandes vittnesmål som spelats in och bevarats i Hiroshimas Rememberance Hall. Vi var väldigt tysta efter besöket… och det hör ju inte till vanligeterna direkt.

Dag två i Hiroshima var av helt annat slag. Vi hade tipsats om ön Miyajima precis utanför Hiroshima, och eftersom vädret var kanon åkte vi dit. Miyajima är känt för Itsukushima Shrine som har en ‘flytande’ torii gate (en såndär orange gate som ni säkert sätt på flera av mina kort tidigare och om inte så kommer ni se massor i nästa inlägg från Kyoto).

Vi trodde vi skulle få se massa apor på ön… det gjorde vi inte men det kryllade av rådjur (hjortar?)! Vi mötte riktigt många när vi vandrade runt på ön och till och med besteg ett litet berg, Mt Misen:)

Annonser