Igår var vi alltså på Mt Aso, ett vulkaniskt område i Kumamoto perfekturen… Det är ganska turistigt (men tack och lov inte högsäsong) så det blev inte så mycket vandring, vi var mer där för att kolla på vulkanerna:) Det var svinkallt! Blåsten gick rakt igenom in till benen! Men trots allt var det ett riktigt häftigt ställe som gav mersmak!

Vi hade tagit tåget från Beppu till Aso och sen buss upp till vulkanerna där vi vandrade runt lite mellan vulkantopparna och tog in landskapet! Eftersom det var så kallt var vi i stort sett ensamma efter att ha tagit oss bort från rope-wayen och parkeringarna. (Väldigt förståligt eftersom merparten av de andra besökarna åkte upp till toppen iklädda alltför tunna kläder, i tjejernas fall: korta kjolar och högklackat! Det gäller tydligen at va snygg när man besöker vulkaner… Puckon!). Det var i alla fall riktigt coolt att gå omkring bland all aska… Eftersom Aso fortfarande är aktiv, till skillnad från Yufuin, så finns ju ingen större växtlighet uppe bland topparna. Bara lava och aska i olika färger och formationer! Drömlikt! Vi tog lunchpaus i en av lavaflodfårorna som gav skydd från vinden, godaste pulversoppan på länge!:)

Vi hade nog stannat längre och klättrat upp högre om det inte varit för den iskalla vinden… Min telefon dog efter tio minuter uppe i kylan och vaknade inte till liv igen förrän vi var tillbaka i värmen på tåget hem. Synd eftersom telefonen även är min kamera:( Som det var nu tog vi tåget hem lite tidigare än vi tänkt, men det var faktiskt skönt med tanke på alla de miljoner tågstationer vi behövde stanna vid innan vi kom tillbaka till Fukuoka (lokaltåg!).

Vi fördrev tiden med att försöka lista ut hur man uttalade ortsnamn utifrån deras kanji (eller ja… Hana gissade uttal och jag försökte lära mig några nya kanji, kan ju inte så många). Dessutom försökte vi utröna hur många gånger som tågen hade tackat oss under vår resa… Med tanke på det otal stationer vi passerat och det faktum att tåget uttrycker sin enorma tacksamhet minst tre gånger per station, så kände vi oss i alla fall väldigt uppskattade när vi väl anlände till Hakata:)

Annonser