Det blev en ca 7 timmar lång hikingtur igår. Vi hoppade på tåget till Yufuin tidigt på morgonen och tog oss bergsvägen tillbaka till Beppu… Två toppar bestegs, vulkanen Yufuin-dake, 1584 m.ö.h, och Surumi-dake, 1375 m.ö.h.

Kan väl inte säga att vi hade vädret på vår sida direkt, vi var uppe i molen i stort sett hela vägen och gick nog miste om ganska spektakulära vyer tyvärr. Som tur var va vandringen i sig väldigt intressant! Massor av snö på topparna och en minst sagt dramatisk descent från Yufuin-dake.

Det var riktigt, riktigt brant! Jag funderade mer än en gång över vad vi gett oss in på. Klättra, krypa, hasa, hoppa och klättra lite till… Kul! Jag som gillar att klättra… men det hade ju varit helt ok som äventyr även utan is och snö! Vi klarade oss ner i alla fall och avslutade dagen på ett av Beppus traditionella badhus… Geotermiskt uppvärmt vatten, 43 grader varmt, fick både händer och fötter att vakna till liv igen! På det stora hela en mycket härlig och minnesvärd dag:)

Just nu sitter vi på ett litet rött pyttetåg på väg till Mt Aso. Solen strålar och inte ett moln på himlen… Hoppas det håller i sig så vi kan få njuta av utsikten idag i alla fall. Och Mt Asos av stora kratrar!:)

Annonser