Måndag! Imorse var det väldigt tydligt att det var just måndag… Helt omöjligt att ta sig ur sängen! Snooza snooza snooza! Blev lite bättre när jag såg solen lysa in genom fönstret men det hjälpte ju inte direkt lusten att åka till skolan…

Hann dock bara ta mig utanför dörren innan allting vände!:) Där träffade jag nämligen Hana som varit ute på en morgonjoggingtur och dom var minst lika osugen som jag på att sitta i skolan på en fin dag som denna… Tog inte många minuter innan vi bestämt oss för att ta vara på dagen på bättre sätt… Så jag ställde tillbaka cykeln, vi köpte lite matsäck och fika och tog tåget mot Karatsu. Hikingdags!:)

20120228-001233.jpg

Vi gick av i Dainyu och började vandringen upp mot toppen 女岳 (”kvinnotoppen”). Planen var att ta sig upp dit, toppen ligger på 748 m.ö.h, och sen ta oss ner en via en annan väg, tillbaka till starten. Det snöade faktiskt på toppen, men efter lite lunch så bestämde vi oss för att fortsätta till nästa topp (dryga 800 m.ö.h), Mt Ukidake. De är jäkligt branta, de japanska bergen även om de inte är så stora… Riktigt tufft för benen!

Uppe på nästa topp fann vi ett shrine (såklart) och dessutom en japansk herre som firade 30-årdagen av sitt förra besök på toppen. Han berättade att vi befann oss precis på gränsen mellan Fukuoka- och Saga-ken och att det det förr i tiden hade hållits sumomatcher där uppe (helt ofattbart hur de groteskt stora männen lyckats ta sig upp dit!!!) Sumoringen är tydligen helig på nått vis och det är det därför det nu finns ett shrine på platsen…

Vidare bar det av nedåt… Väldigt mycket och brant nedåt! (Tårna tyckte det va sådär kul…) När vi kommit ner i dalen (vid golfbanan på kartan) hade vi ett sista val: att ta bilvägen ned till havet igen eller att ta vägen över en tredje peak, 十坊山 (kanske skulle kunna översättas till ”de tio prästernas/pojkarnas berg”). Vi valde såklart bergsvägen (tredje peaken gillt ju…)

Mycket bra val visade det sig! Vilken utsikt! På de andra två bergen hade vi varit uppe i molnen så man såg inte så mycket. Det här tredje berget var inte alls lika högt så här såg man långt! Fantastiskt (ja kolla bilderna själv och se vad ni tycker)! Vi avslutade där uppe med fikapaus innan det var dags att dra sig ner mot Fukuyoshi för att inte fastna i skogen after dark… Jag önskar mig fler sånna här måndagar!:)

Annonser