Jag var på en riktigt bra konsert igår! Ett rhythm & blues band från Tokyo, モアリズム (moarizumu=More Rhythm)… Mamma och pappa, ni skulle ha älskat det! Kändes väldigt New Orleanskt (inte för jag har varit där men…)

Konserten ägde rum på en liten bar i Nakasu, spartanskt inredd med obehandlade betongväggar och lite fyrtio/femtiotalsinspirerade möbler. Oerhört funky, vilket nog var precis det intryck som eftersträvades, med tanke på att barmenyn bestod av vad som kallades ”fankii suupu” och ”fankii sando” :) Även folket som var där (enbart japaner, förutom min vän Dave och jag) var ovanligt artsy looking!

Bandet bestod av fyra killar i svarta hattar, västar och slipsar… Stiligt! Man får nog säga att de hade alla de ingredienser man förväntar sig av ett sånt här band (typ Blues Brothers på japanska). The main man var snackig, rolig och en riktigt bra sångare och gitarrist. De andra var: en cool, fåordig basist med basröst; en liten smal, småförvirrad virtuos på gitarr och en galen men väldigt glad trummis vars trumset av någon anledning bestod av en pappkartong, en gammal vinlåda i trä och två cymbaler… Ni förstår ju hur bra det var!

(Inte varje dag man lyssnar på rhythm & blues på japanska så här får ni ett smakprov från youtube: http://www.youtube.com/watch?v=vO_ZLiqojFw)

 

Avslutar med en klassisk, ”Nakasu by night”-bild…

Annonser