I måndags kväll kom alltså mor och far äntligen hit. Jag hade tagit nattbussen till Osaka på söndagen, så jag fick en hel dag att utforska staden själv innan de landade i den här delen av världen:)

Osaka är riktigt härligt! Massor av liv och ganska blandade miljöer… Storslagna skyskrapor och designeraffärer på breda avenyer parallellt med smala, små gator fulla med små hak och restauranger… Första dagen vandrade jag mest runt planlöst och såg mig omkring. Var ju ganska trött efter bussfärden och samtidigt ganska nyter inför mamma och pappas ankomst!

Kunde checka in på hotellet vi två, så gick dit tog en välbehövlig dusch och deckade ganska snart på en säng:) När mamma och pappa tillslut anlände gick vi ut och tog en öl och lite smått att äta (behövde ju hålla dem vakna lite för att motverka allt för mycket jet lag).

Tisdagen blev en heldag i Osaka. Vi gick och gick och gick… Och mamma och pappa fick känna av lite japansk värme (men långt ifrån värsta sorten!). Vi besökte Osaka Castle, vandrade ner Shinsaibashi som är en av de större shoppinggatorna, åt en fantastisk lunch med sushi, soba, ramen bland annat och var uppe i ett Eiffelinspirerat utkikstorn… Kvällen avslutades på en riktigt härlig bluesbar med tjoande servitörer och fantastisk musik! Mycket bra dag helt enkelt!

Annonser