Vad får flera tusen människor att samlas i stan innan klockan 4 på morgonen? Yamakasa festivalens main event Oiyama lyckas tydligen med det, så det vill man ju inte missa… Klockan sattes på tio över tre (härlig tid!), första extrainsatta tunnelbanan gick vid 3.45 och när jag lämnade bostaden var det redan 28 grader varmt!

Yamakasas Oiyama är ett race som utförs av sju lag bestående av halvnakna män och pojkar som bär gigantiska flottar, eller vad man ska kalla dem, på sina axlar medan de rusar genom stadens gator (runt ett ton tunga hörde jag att de är!!)… Många japanska herrumpor on display denna morgon alltså!

Publiken hejar på genom att skrika ”Oisa, Oisa!” (oklart vad det betyder) och slänga vatten på männen som säkert uppskattar avkylningen! Många stora sakeflaskor vandrar runt bland lagens medlemmar (och i publiken med för den delen).

Varmt som satan i folkmassan men man har ju en ganska schysst fördel genom att va så lång:) Kul upplevelse u alla fall! Får nog anses vara värd den tidiga morgonen… Ikväll ska jag och min vän Amy va något mer västerländska och gå på Harry Potter;)

Här är några filmsnuttar från imorse, enjoy!:)

http://www.youtube.com/watch?v=B2s1r7RTtV0&feature=youtube_gdata_player

http://www.youtube.com/watch?v=52roomA3QTg&feature=youtube_gdata_player

http://www.youtube.com/watch?v=HBJY5oWJ3qc

Annonser