20110501-013104.jpg

Jag och Hanka gjorde en heldagsutflykt i fredags till ön Nokonoshima som ligger precis utanför Fukuoka i Hakata Bay. Ca 10 min färjetur från Meinohama. Helt perfekt dag för att vandra runt ön… 20+ och strålande sol!

Eftersom det va första dagen i Golden Week så va det en hel del folk som åkte färjan med oss ut… Vi va däremot väldigt ensamma på vägarna/stigarna där vi gick eftersom alla japaner tog bussen uppför de, som vanligt i japan, branta sluttningarna (kan förstå det med tanke på den mängd kläder de har på sig för att slippa solen… Till och med vantar för att inte få bruna händer!)

Massor av apelsinodlingar på ön, fantastiska vyer över hela Hakata Bay och Fukuoka, och en blompark som va något alldeles extra… Men jag tror jag låter bilderna tala för sig själva.

Det som va lite kul va att vi inte hade tänkt gå in i parken, tyckte det var lite dyrt med ¥1000 för lite blommor när det va så fint överallt (det va ju innan vi sett parken). Hur som helst tog vi en annan liten väg och lyckades på nått sätt hamna i parken i alla fall… Vi plankade in helt ovetandes! Det va i alla fall höjdpunkten på dan med paus i solen med liveband spelande, god mat och en park à la Alice in Wonderland…

Achieved: grym linnebränna!

Annonser